Openlucht bioscooop

We zijn deze week lid geworden van een plaatselijk bioscoopje in Peyrat le Chateau, een naast gelegen dorpje. Na betaling van 10 euro mogen we nu een jaar lang voor 3,50 naar de film. Als bewijs krijg je een leeg kartonnetje mee waarop je je naam kunt schrijven. Maar het hoeft niet. Je hebt het ook helemaal niet nodig. De beheerder herkent je toch wel, en begroet je met een handdruk.

Bij de ingang van de zaal staat een lange keukentafel waarop snoep en repen liggen uitgestald. Er staat ook een schoenendoos met een gleuf in de deksel, bestemd voor aanvragen van films die je graag wil zien.

Omdat iedereen in de bioscoop elkaar kent zie je dat mensen alle rijen aflopen om elkaar te begroeten. Dat gaat steevast met 2 kussen of een hand. Het duurt dan ook eventjes voordat iedereen zit. De oude stoelen zitten met een soort rail aan elkaar vast en steeds als er iemand gaat zitten, schudt de hele rij heen en weer.

Weet niet precies waarom, maar we zijn nogal gecharmeerd van dit soort details. Lekker klein. Vanavond komen de Rolling Stones naar Peyrat. Een concertregistratie uit 2006, toen waren het al oude rockers, haha. We gaan er zeker heen!

Ps. De foto is van een openlucht voorstelling. Wachten op een picknick kleedje tot het donker genoeg is, ook leuk.