‘Ik Vertrek’ is vertrokken

Onze aflevering van ‘Ik vertrek’ wordt in februari 2018 uitgezonden, daarom een kleine update van hoe we er nu voorstaan: Het ontvangen van gasten is ons zeer bevallen. Soms nog een beetje zoeken naar de juiste wegen natuurlijk. Voor komende zomer maken we een paar kleine aanpassingen. Zo gaan we bijvoorbeeld enkele dagen per week maaltijden verzorgen (table d’hôtes). Gezellig met zijn allen aan een lange tafel. Er is vraag naar, en we vinden het gezellig om onze gasten op deze manier beter te leren kennen. En daarna natuurlijk bij een klein kampvuurtje met een glas wijn na-tafelen…

Mijn (Mike) webdesign-opdrachten voor campings en b&b’s gaan zo goed, dat ik de afgelopen 3 maanden niet veel ben toegekomen aan het werken aan het huis. Iemand grapte al dat ‘Help mijn man is klusser’ het volgende programma wordt waar we aan mee gaan doen, haha. Behalve webdesign, ben ik ook bezig met de Metamorfose deelnemers van komend seizoen. Dit personal trainer programma is een geweldige ervaring geweest in seizoen 1. Komend seizoen gaan we dit niet alleen individueel maar ook in een klein groepje aan bieden. Daardoor kan de prijs wat omlaag, en wordt het voor meer mensen interessant.

Yara is verliefd geworden op een jongen uit het dorp! Helaas is hij Engels, beetje jammer 😉 Het is een echte love-story geworden, leuk om van zo dichtbij mee te maken. In de ‘Ik vertrek’ aflevering is hij ook te zien, op een wit paard dacht ik. Haha. Richard begint ook al aardig frans te spreken. Hij heeft een paar franse vrienden op school, en dan gaat het spreken van de taal erg snel. Hij is ook erg graag gezien bij de meisjes, waardoor hij het leuk vind om naar school te gaan. Als de laatste paar uur uitvallen, hoef ik hem niet op te halen omdat hij liever met de schoolbus terugkomt. Erg handig.

De kinderen die niet zijn meeverhuisd missen we enorm. Dat wisten we van tevoren, maar het is toch even slikken soms. Gelukkig hebben we al een familie-weekendje gehad ergens in Normandie, waar iedereen naar toe kwam met aanhang. Drukke boel en ouderwets gezellig. Dat gaan we zeker vaker doen, misschien wel iets langer dan een weekend.

Op dit moment zijn we druk bezig met het in orde maken van een gezellig nieuw onderkomen met schitterend uitzicht, dat ook verhuurd gaat worden. We kunnen niet wachten tot we de eerste gasten van 2018 kunnen verwelkomen. Er is hier de afgelopen periode zoveel regen gevallen, dat we een kurkdroge zomer verwachten!